Home

Toetkapel 't Is Greun is een muzikale vriendengroep uit Denekamp, Nederland. De kapel is in 1987 opgericht als hofkapel van jongerencarnavalsvereniging de Greune Köttelpeerkes. Vandaar ook de naam, 't Is Greun, wat zoveel betekent als "het is jong".
Sinds 2006 is Toetkapel 't Is Greun de hofkapel van carnavalsvereniging "de Köttelpeer'n" uit Denekamp. In de loop der jaren heeft deze enthousiaste groep muzikanten een grote hoeveelheid ervaring opgedaan. Dit bewijzen ze dan ook elk optreden opnieuw. 't Is Greun maakt van elk dorpsfeest, braderie, schuttersfeest en zelfs van de après-ski een onvergetelijke gebeurtenis. Vele feestgangers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs in Spanje kunnen dat beamen!!

Toetkapel 't Is Greun

Bezetting:
Toetkapel 't Is Greun bestaat uit veertien muzikanten. De muzikale bezetting van 't Is Greun is als volgt:
- 1 Sousaphonist
- 4 Trombonisten
- 5 Trompettisten
- 4 Slagwerkers (1 Bass-Drum, 1 Snare-Drum, 2 Bekkenisten)

Repertoire:
Toetkapel 't Is Greun kan elk feest op gang brengen met een zeer afwisselend repertoire vol feestmuziek. Aan elke gelegenheid kan door deze kapel een passende muzikale invulling worden gegeven. U moet hierbij denken aan carnavalsnummers, Duitse schlagers, Tiroler hits, Nederlandse meezingers, etc. De belangrijkste ingrediënten zijn daarbij: muzikaliteit en enthousiasme!

Een greep uit het repertoire:
- Willingen Hits
- Joanna
- Calypso
- Schatje mag ik je foto
- James Last Disco Set
- Flippers Set
- Een hoed vol zonneschijn
- Klostertaler Hits
- Griechische Wein
- Jan Smit Mix
- Ik heb de hele nacht liggen dromen
- Besame Mucho
- Andrea Jurgens Party Mix
- Wolfgang Petry Hit-Mix
- Zij gelooft in mij
- You're my heart, you're my soul
- Aber bitte mit Sahne
- Pippi Langkous
- Pronto Guiseppe/Frau Meyer/Slovenischer Bauerntanz/Guten Morgen
- Fiesta Mexicana
- Jägerlatein
- Bolero

Diverse nummers zijn te horen op de twee CD's die deze kapel heeft opgenomen. De eerste CD: "Greuner wod nig" is uitgebracht in 1994. 't Is Greun was hiermee een van de eerste kapellen in de regio die haar nummers voor eeuwig op het ronde schijfje heeft vastgelegd. In 2002 is ter ere van het 15-jarig bestaan van de kapel de tweede CD: "Alle 14 Goed!" opgenomen.

Optredens:
Toetkapel 't Is Greun heeft haar naam inmiddels meer dan gevestigd met haar spetterende optredens door geheel Europa. Van het Oktoberfest Calella in Spanje tot het jaarlijkse carnaval in zowel Nederland als Duitsland en van de après-ski in Oostenrijk en Zwitserland tot vele Schützenfesten en kapellenfestivals. Maar ook op bruiloften, verjaardagen en partijen heeft deze groep reeds voor veel muzikaal vermaak gezorgd. Daarnaast is Toetkapel 't Is Greun een graag geziene gast op het podium tijdens de Gala-avonden van de Köttelpeer'n.

De muzikaliteit wordt op elk moment gecombineerd met groot enthousiasme en veel acts met het publiek. Dat deze combinatie succesvol is, moge blijken uit de verschillende prijzen die in het verleden reeds zijn behaald: 1e Prijs Kapellenfestival te Borne (1995), 1e Prijs Categorie Carnavalesk Kapellenfestival "Toet'n en Bloaz'n" te Oldenzaal (1997), 1e Prijs Open Achterhoeks Dweilorkestenkampioenschap te Groenlo (2000), 2e Prijs Categorie Muzikaal Kapellenfestival "Toet'n en Bloaz'n" te Oldenzaal (2002), 1e Prijs Zomerbloas te Eindhoven (2003 en 2004), 1e Prijs Open Achterhoeks Dweilorkestenkampioenschap te Groenlo (2005) en 2e prijs Open Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten te Leidschendam (2007).

Al met al is Toetkapel 't Is Greun de ideale muzikale omlijsting voor al uw feesten!